Twaróg jest bardzo wartościowym białkowym produktem. Zawiera dużo wapnia i jest zdrowy dla naszego organizmu. Powinniśmy więc go jeść często, tym bardziej, że jest naprawdę smaczny, w szczególności jeśli jest dobrze przyrządzony. Proponuję zmienić twaróg w pyszną
dietetyczną twarogową pastę kanapkową z warzywami. Smakuje wyśmienicie i choć odrobinę przypomina wiosnę w te zimowe zimne dni :-)
Składniki:
Twaróg klinek 1 opakowanie
1 mały jogurt naturalny
4 rzodkiewki
1/4 papryki
kawałek ogórka świeżego
garść pokrojonego szczypiorku
sól i pieprz
Wykonanie:
Twaróg rozgnieść z jogurtem naturalnym.
Rzodkiewkę, ogórka i paprykę pokroić w dosyć drobną kosteczkę i dorzucić do twarogu.
Szczypiorek pokroić i również dorzucić do reszty.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać na kanapkach lub obok kanapek tak jak sałatkę.
Smacznego :-)
Pyszna! Bardzo lubię pasty a teraz chyba na nie sezon :)))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie dodatki do chleba :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńooo taką pastę uwielbiam szczególnie wiosną :) już tęsknię do wiosny a tu dopiero styczeń :(
OdpowiedzUsuńNa kanapkę jak znalazł :)
OdpowiedzUsuń