środa, 7 stycznia 2015

Dietetyczna twarogowa pasta kanapkowa z warzywami

Twaróg jest bardzo wartościowym białkowym produktem. Zawiera dużo wapnia i jest zdrowy dla naszego organizmu. Powinniśmy więc go jeść często, tym bardziej, że jest naprawdę smaczny, w szczególności jeśli jest dobrze przyrządzony. Proponuję zmienić twaróg w pyszną 
dietetyczną twarogową pastę kanapkową z warzywami. Smakuje wyśmienicie i choć odrobinę przypomina wiosnę w te zimowe zimne dni :-)



Składniki:

Twaróg klinek 1 opakowanie
1 mały jogurt naturalny
4 rzodkiewki
1/4 papryki 
kawałek ogórka świeżego
garść pokrojonego szczypiorku
sól i pieprz


Wykonanie:

Twaróg rozgnieść z jogurtem naturalnym. 
Rzodkiewkę, ogórka i paprykę pokroić w dosyć drobną kosteczkę i dorzucić do twarogu. 
Szczypiorek pokroić i również dorzucić do reszty. 
Doprawić solą i pieprzem. 
Podawać na kanapkach lub obok kanapek tak jak sałatkę.

Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. Pyszna! Bardzo lubię pasty a teraz chyba na nie sezon :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie dodatki do chleba :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo taką pastę uwielbiam szczególnie wiosną :) już tęsknię do wiosny a tu dopiero styczeń :(

    OdpowiedzUsuń